Nejlepší účinky kofeinu na vlasy + použití

Pokud každý den pijete kávu, nebo alespoň kvalitní čaj, pak do svého těla pravidelně dodáváte kofein, který vás nakopne a podpoří váš pracovní či studijní výkon. Už jste ale někdy přemýšlely o tom, že z něho mohou těžit i vaše vlasy? Pokud ne, na jeho použití v této oblasti se blíže zaměříme v dnešním článku.

kofein na vlasy

Na světě existují nejrůznější pečující a zkrášlující složky, o kterých se říká, že podporují mladistvost, plnost vlasů a jejich růst, či pevnost nehtů. Některé z nich známe, například kyselinu hyaluronovou, koenzym Q10 nebo třeba panthenol. V oblasti péče o vlasy je pak mimořádně populární kofein, o kterém se říká, že může podpořit stimulaci růstu nových vlasů.

Je to ale pravda? A kromě toho, připisují se mu i nějaké další účinky, které by měly znát všechny ženy, které touží po bujné kštici, kterou jim bude každý závidět?

Přípravky na podporu růstu vlasů 💡 Srovnání TOP 10 přípravků na podporu růstu zdravých vlasů

✅  jaké přípravky opravdu obsahují účinné látky?
✅  zkušenosti ostatních
✅  porovnání cena/výkon

Nejlepší účinky kofeinu

O kofeinu všechny dobře víme, že jde o stimulant, který nás dovede nabudit k výkonům i ve chvíli, kdy padáme únavou. Někteří lidé si ho také spojují s bystřejší myslí a s lepší náladou. Kofein dále vyhledáváme i kvůli tomu, že v určité míře dovede podpořit rychlost metabolismu a tím pádem i cílený úbytek hmotnosti. (Někdy se přidává i do spalovačů, díky kterým má člověk více energie na cvičení.)

Některé ženy pak také znají kofeinový peeling, který se používá v průběhu koupání. Podle některých má působit na celulitidu.

Kofein na vlasy

Určitě jste někdy slyšely o kofeinových šamponech. Jsou známé například z důvodu toho, že se jim připisuje schopnost snižovat riziko vypadávání vlasů. Někteří lidé kofeinové šampony používají i na podporu růstu nových vlasů.

Dále nám může aplikace kofeinu na vlasy nabídnout:

  • Podporu jejich lesku
  • Přírodní barvení vlasů (za předpokladu, že používáte oplach z kvalitní kávy)
  • Podporu zdravěji vypadajících vlasů

Jak ho používat?

Káva se dá koupit v mnoha různých formách, ne všechny její druhy jsou ale vhodné pro aplikaci na vlasy. Například hodně jemně namletá káva může za určitého předpokladu fungovat jako přírodní peeling vlasové pokožky. S jeho používáním by se to ale rozhodně nemělo přehánět, protože pokud si budete pokožku hlavy příliš dřít, moc jí tím neprospějete.

Některé ženy také přistupují k aplikaci kofeinu na vlasy tak, že si uvaří hrnek kvalitní kávy a tu pak nechají vychladnout. Pak ji nalijí na vlasy v průběhu mytí.

jak používat kofein na vlasy

Co dalšího na podporu růstu vlasů?

I když je aplikace kofeinu/kávy na vlasy dost jednoduchá, mělo by jít spíš jen o doplněk jiné vhodně zvolené péče. Hlavní roli by v ní měly mít především kvalitní šampony a kondicionéry, které neobsahují sulfáty. Známkou kvality je i párování několika pečujících a vyživujících přírodních složek, které vlasy šetrně umyjí, dodají jim hebkost a lesk.

Skutečně dobrý šampon na podporu růstu vlasů by měl obsahovat:

  • Kofein
  • Šťávu z aloe vera
  • Extrakt z kopřivy
  • Extrakt z máty
  • Extrakt z lopuchu
  • Extrakt z konopí

A mnoho dalších ingrediencí, které snižují riziko vypadávání vlasů a naopak podpoří jejich pěstěný vzhled a jejich růst.

Také nešlápnete vedle, když kvalitní vlasovou kosmetiku podpoříte dlouhodobým užíváním vícesložkového doplňku stravy, jehož obsažené látky prospějí i normálnímu stavu pokožky a nehtů.

V něm zase primárně sledujte obsah:

A dalších látek, které tkáním propůjčují plnost, pružnost, hydrataci a odolnost.

Přípravky na podporu růstu vlasů 💡 Srovnání TOP 10 přípravků na podporu růstu zdravých vlasů

✅  jaké přípravky opravdu obsahují účinné látky?
✅  zkušenosti ostatních
✅  porovnání cena/výkon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *